Monday, August 13, 2012

od reke do reke

Kupanje na Mrežnici, blizu Duge Rese, usledilo je 2. vikenda od mog dolaska. Prvo takvo iskustvo i - pun pogodak! Neobični slapovi, brza reka puna klizavog kamenja i prirodna imitacija đakuzija čine boravak na Mrežnici zabavnijim nego što sam mislila da će biti. Nije baš zabavno i uzbudljivo kao u dobrom luna-parku, ali ako je od reke, dovoljno je.


                                                    retki trenuci kad me fotoaparat nije izneverio

 
                                                            Mrežnaja do jaja :D


Suprotnost ovom ambijentu je sigurno deo Save kod Županje, na kupalištu Poloji. Još uvek mi nije jasno zašto to nazivaju kupalištem kad nema nikakvih nagoveštaja uređenosti osim dva klimava tuša. Čudna plaža puna nasukanih školjki, mokar pesak koji nam guta noge... zapravo, to je jedna neobična i samim tim zabavna plaža koja nas vodi do vode sumnjivog izgleda, koja nosi sumnjiv sadržaj. A sve to ide ka Beogradu, haha. Još jedna zanimljivost je to što se na drugoj obali nalazi BiH, tačnije Republika Srpska. Iako me ta zemlja nikad nije privlačila, ovog puta sam htela da skoknem :) do tamo (zbog moje opsednutosti granicama). Negde na 3/4 puta ka Bosni, odlučili smo da se vratimo dok smo još živi i dok nas pogranična policija nije lišila slobode.

  To je ta... plaža, nazovimo je tako... S druge strane je Bosna, odakle su se čuli čudni povici, kao da su klali petla

Bili bismo ludi da smo na ovom mestu a da ne odemo do Županje, te smo tako 2 puta otišli i videli taj gradić koji nas je sve iznenadio uređenošću. Barem centar tako izgleda, a put koji nas je vodio do njega nam je otkrio velike, fancy kuće. Nije nam dugo trebalo da shvatimo zašto sve to ne izgleda slavonski - potrebno je samo pogledati par automobila i sve postaje jasno: živeli gastarbajteri!

                                         Jedno jutro su nam ovce pravile društvo na putu do grada

                                                          Ništa bez njive! <3

No comments:

Post a Comment